Лікарі зазначають, що використання крему з SPF для шкіри важливо, тому що це допомагає захистити її від шкідливого впливу ультрафіолетового (УФ) випромінювання. 

УФ-випромінювання може призвести до передчасного старіння шкіри, пігментних плям, зморшок і навіть раку шкіри.

Крем з SPF (Sun Protection Factor) блокує або поглинає УФ-випромінювання, зменшуючи його негативний вплив на шкіру. SPF вказує, наскільки ефективно крем захищає шкіру від УФ-B променів, які відповідають за більшість сонячних опіків.

Рекомендується використовувати крем з SPF 30 або вище кожен день, навіть у похмуру погоду. Крем слід наносити на всі відкриті ділянки шкіри за 30 хвилин до виходу на сонце і повторно наносити кожні два-три години, а також після купання або потовиділення.

Твердження лікарів підтвердила 92-річна жінка, яка тривалий час користувалася протисонцевим кремом для обличчя, однак ніколи не мазала ним шию. 

Як пише ladbible.com, у журналі Європейської академії дерматології та венерології показали знімок шкіри жінки, на якому можна побачити різницю – якою буде стан шкіри, якщо її захищати протисонцевим кремом, і якою шкіра буде, якщо її не захищати від сонця.

Раніше: Мийте їх ретельніше: 5 найбрудніших частин тіла

Лікар Крістіан Пош зауважує: “Хто не погодиться на додаткові 20-40 років здоров’я? Такі досягнення будуть реалізовані шляхом значного зниження захворюваності на вікові захворювання, зокрема профілактику раку. Чому? Тому що існує суттєвий збіг між ознаками раку та ознаками старіння. Таким чином, боротьба з біологічними змінами старіння також сприятиме усуненню передумов онкогенезу”.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦