Лікарка попередила про небезпеку недбалої турботи про тіло

Під час пандемії ми дізналися, як важливо дотримуватися гігієни й ретельно мити руки. Однак недостатньо ретельне миття інших частин тіла також може зробити нас більш вразливими до шкірних захворювань та грибкових інфекцій.

Сімейна лікарка, докторка Джен Кодл із США назвала п’ять частин тіла, які люди часто не миють належним чином.

Читайте й про таке: Лікарі рекомендують жінкам їсти більше насіння соняшнику

Пупок

Пупок – це складне місце, яке важко очистити. У ньому можуть накопичуватися бруд, піт та залишки шкіри. Щоб ретельно вимити пупок, використовуйте ватні палички та теплу воду.

Простір за вухами

Бруд може накопичуватися за вушними раковинами. Щоб видалити його, використовуйте ватний тампон, змочений у теплій воді.

Простір під нігтями

Під нігтями можуть накопичуватися бруд, бактерії та гриби. Щоб видалити їх, використовуйте щітку для нігтів або апельсинову паличку.

Ноги

Коли ви стоїте під душем, недостатньо того, що ноги знаходяться у мильній воді. Щоб очистити ноги, використовуйте мило та теплу воду, а потім промийте їх чистою водою.

Пальці ніг

Вони також потребують ретельного миття. Не забувайте про простір між пальцями.

Регулярне та ретельне миття всіх частин тіла допоможе вам залишатися здоровими та запобігти поширенню інфекцій.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦