Короткочасний денний сон має позитивний вплив на здоров’я людини, але його тривалість не має бути задовгою.

Вчені навели п’ять причин, чому денна дрімота здатна корисно впливати на наш організм. Про це йдеться у дослідженні, яке опубліковано в Sciencealert.

Раніше ми писали, коли людство досягне безсмертя.

Скільки має тривати корисний денний сон

Денний сон

Вчена, яка має освіту у сфері медицину сну, наголосила, що йдеться про сон тривалістю 20-30 хвилин.

Денний сон покращує роботу мозку

Чи можна спати вдень

Звичка спати вдень покращує розумову роботу та пам’ять, стверджують вчені. Також короткочасна дрімота може зробити вас більш пильним, уважним та пришвидшити реакцію.

Денний сон впливає і на креативність людського мозку, тому деякі підприємства в своїх офісах створювали кімнати для сну, щоб після перепочинку працівники могли більш ефективно розв’язувати поставлені завдання.

Під час сну людини мозок продовжує оброблювати інформацію, яку людина отримала протягом дня. Короткочасна дрімота може зробити вас більш сконцентрованими. Також ви почнете краще та швидше засвоювати іншу інформацію або навички.

Боротьба з хворобами та стресом

Денний сон

Перерви на сон може допомогти організму впоратися зі стресом та покращують загальний настрій. Згідно з дослідженнями, цьому сприяє 20-хвилинний сон. Якщо спати понад пів години, то жодних припливів “щастя” не буде.

Також денний сон знижує ризики серцево-судинних хвороб, нормалізує артеріальний тиск, частоту серцевих скорочень.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦