Унікальність зелених очей виявляється не лише у їхньому рідкісному кольорі, але й у здатності краще переносити біль. 

За даними Medical News Today, лише 2% світового населення може пишатися цим відтінком. Дослідження 2014 року з’ясувало, що особи із зеленими очима можуть витримувати біль краще. Зокрема, під час пологів жінки із зеленими та блакитними очима відчували менше дискомфорту порівняно з темними очима.

Результати дослідження 2017 року, опублікованого в Somatosensory and Motor Research, підтвердили зв’язок між світлим кольором очей і терпимістю до болю. 

Учасники зеленооких і синьооких груп виявилися менш чутливими до болю порівняно з темними очима. Однак важливо враховувати, що потрібні додаткові дослідження для підтвердження цих результатів.

Раніше ми писали про переїдання: чому з’являється і чим воно небезпечне

На жаль, не всі дослідження підтверджують зв’язок між зеленими очима і терпимістю до болю. Дослідження 2018 року в Journal of Endodontics не виявило суттєвої кореляції між цими факторами. Також слід враховувати, що інші аспекти, такі як стан здоров’я та індивідуальні особливості, можуть впливати на сприйняття болю.

Офтальмологи також вказують, що світлі відтінки очей можуть бути більш чутливими до світла, оскільки менше меланіну означає менший захист від ультрафіолетових променів. Однак це може призвести до певних ризиків, зокрема, збільшення схильності до увальної меланоми. 

Таким чином, хоча зелені очі можуть бути унікальними, вони також можуть нести певні ризики для здоров’я.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦