Хтось з українських артистів воює, або волонтерить, а дехто розкошує за кордоном

З початком повномасштабного російського вторгнення зірки української музики по-різному поставилися до війни – дехто став до лав ЗСУ, а дехто, користуючися індульгенцією на виїзд співакам та артистам, скористався нею та залишив Україну. Вони прикривають свою позицію тим, що за кордоном мають більше шансів збирати гроші на потреби переселенців та для ЗСУ.

Раніше ми писали, що донька путініста Машкова позбулась ганебного по батькові.

Влад Яма

Влад Яма

Танцівник та хореограф Владислав Яма – довгий час 41-річний Влад мовчав, де перебуває, однак згодом зізнався, що виїхав з України 2022 року разом з дружиною та сином, сім’я його оселилася у США. Батьки танцівника залишилися в Україні, вони проживають у Запоріжжі.

Влад Яма заявляв, що йому вдалося перебратися за кордон до того, як чоловікам призовного віку закрили виїзд з України.

В Америці, як запевняє зірковий хореограф, він займається проведенням благодійних майстер-класів. Каже, що збирає гроші для ЗСУ. Українці ж прозвали його “рятувальником Малібу” – Яма з Америки постить у соцмережі фото з сім’єю, як вони відпочивають біля океану.

Якось влад зганьбився через свій черговий допис в Інстаграмі. Він опублікував відео, на якому показав, що знайшов на смітнику велику валізу. Яма прокоментував: “Ні, це не крадіжка. Викинули сусіди, але поїде до наших героїв і не порожня”.

Підписники цікавилися у танцюриста, чи потрібна взагалі бійцям валіза зі смітника.

Олег Винник

Олег Винник

Олег Винник – 50-річний артист різко зник з поля зору своїх “молодих вовчиць” від 24 лютого 2022 року, коли Росія вдерлася в Україну з усіх боків. Мовчати стали і його соцмережі. Час від часу знайомі Олега повідомляли, що артист в Україні, проте став не таким публічним. Згодом з’явилася інформація, що Винник серйозно хворий та перебуває у Німеччині на лікуванні.

Адвокатка Винника розповіла, що перебуваючи за кордоном Олег Винник через свій благодійний фонд “Вовчиця” допомагає ЗСУ автомобілями.

Лише у червні 2023 року Олег Винник знову з’явився на телеекранах. Він дав “компліментарне інтерв’ю” для YouTube-каналу “Крупним планом”.

Ведучій він сказав, що жалкує, що не зміг піти в ЗСУ та стати на захист країни.

Потім Олег Винник розповів і про хворобу. Він не уточнив, на що саме хворіє, лише натякнув, що в Німеччині таку хворобу діагностують у 2% людей.

Щодо того, як він виїхав з України, Винник сказав: “Я громадянин України, хронічний українець, резидент Німеччини – проживаю тут вже 23 роки. Маю лише закордонний паспорт, тому що внутрішній у мене забрали ще на початку 2000-х, коли я став на постійний облік в українському посольстві”. Потім він додав, що виїхав 26 лютого, проте не уточнив, якими саме чином.

Сергій Бабкін

Сергій Бабкін – 44-річний музикант та актор на початку повномасштабного вторгнення Росії перевіз родину з Харкова до Дніпра. Потім все сімейство опинилося за кордоном. Врешті у серпні 2022 року вони оселилися у Німеччині.

Соціальні виплати як біженці родина спочатку отримувала – по 410 євро на людину, тобто 2050 євро на місяць. Однак потім грошей їм не платили, оскільки Бабкін мав гонорари за концерти. Співак стверджував, що гастролює, аби збирати кошти на ЗСУ.

Сергій Бабкін

Після порції хейту на адресу Бабкіна за виїзд з країни під час війни, його дружина пояснила, що він мав право на виїзд, бо є багатодітним батьком. Також вона повідомила, що у нього значно погіршився зір.

Також Сніжана Бабкіна заявила, що “людина щодня повинна приносити користь своїй країні”, маючи на увазі, що її чоловік “щодня допомагає волонтерам, дитячим будинкам, перинатальним центрам та старим вижити”.

У серпні 2023 року співак оскандалився через виступ у США – під час благодійного туру він з гуртом 5’nizza перед глядачами виконував російською пісню “Солдат”.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦