Військовий з позивним “Око” порадив подбати про особливий захист

Бойовий медик бригади “Азов” із позивним “Око” розповів про найчастіші травми, які отримують військові на передовій. За його словами, більшість поранень — уламкові, здебільшого кінцівок, через активне використання ворожих дронів та артилерії.

Медик про поранення

“Кінцівки часто не захищені, тому я раджу бійцям придбати балістичний захист для плечей, якщо його ще немає. Це допоможе не лише вберегти руки, а й запобігти ураженню грудної клітки, якщо міна впаде поблизу”, — зазначив “Око” в інтерв’ю ТСН.ua.

Він також додав, що характер поранень залежить від специфіки місцевості. Наприклад, поблизу Білогорівки багато мін, що призводить до мінно-вибухових травм та ампутацій кінцівок при контакті з протипіхотними мінами. Окрім того, на цій ділянці фіксують і кульові поранення.

Раніше Дружина Віті Розового розповіла про його стан після тяжкого поранення

Медик підкреслив важливість особистого захисту та закликав мобілізованих військових серйозно ставитися до свого спорядження, оскільки це може врятувати життя та зменшити ризик важких поранень.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦