Молоді українці більше не зможуть уникнути проходження обліку в ТЦК

Уряд України прийняв рішення про автоматичну постановку на військовий облік чоловіків віком від 17 до 25 років. Це означає, що всі молоді люди цього віку будуть автоматично зараховані до військового резерву без необхідності особисто звертатися до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК).

Нововведення базуватиметься на даних з єдиного державного реєстру “Оберіг”, куди збиратиметься інформація з інших державних реєстрів, зокрема, з реєстру громадян. Таким чином, при оформленні або заміні паспорта молодий чоловік автоматично перевірятиметься на наявність у реєстрі “Оберіг”. Якщо інформації про нього там не буде, то для отримання паспорта необхідно буде пред’явити військово-облікові документи.

Також читайте: У Forbes розкрили чисельність ЗСУ у Курській області

Важливо зазначити, що нова процедура передбачає відмову від проходження військово-лікарської комісії (ВЛК) для цієї категорії громадян. Тобто, молоді люди більше не муситимуть проходити медичний огляд для встановлення їхньої придатності до військової служби.

Міграційна служба під час оформлення документів передаватиме необхідну інформацію до Міністерства оборони для внесення до реєстру “Оберіг”. А вже ТЦК за місцем реєстрації або за місцем, визначеним Генштабом ЗСУ, братимуть юнаків на військовий облік.

Нововведення покликане спростити процедуру постановки на військовий облік та підвищити ефективність мобілізаційної підготовки.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦