Українські пілоти продовжують навчання на сучасних винищувачах F-16 та стануть одними з найкращими у світі.

Про це заявив генерал Бен Годжес, який раніше керував армією США в Європі, в інтерв’ю РБК-Україна. За його словами, росія все одно буде намагатися збити українських пілотів.

Читайте також: В ООН заявили про некоректність словосполучення “конфлікт в Україні”

Годжес додав, що винищувачі F-16 – дуже хороші літаки. Він переконаний, що українські пілоти будуть справді досвідченими, аби літати на них. Проте ключовим залишається спосіб використання цих літаків проти окупантів.

Своєю чергою росіяни шукатимуть F-16, бо дуже сильно прагнутимуть показати, як вони можуть збити їх. Годжес вважає неминучим, коли РФ все ж вдасться збити якийсь з літаків, але ВПС України шукатимуть способи, аби цього уникнути.

 Бен Годжес

На думку генерала, Генштаб ЗСУ використає ці сучасні літаки найкращим чином. Це може бути для відбиття атак ворога, збиття ракет, підтримка наземних операцій Сил оборони України або використання для того, щоб “мінусувати” логістичні цілі РФ.

Проте кількість F-16 буде злічуваною, тому літати без перерв вони не зможуть. Їм потрібне обслуговування.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦