Президент України Володимир Зеленський заявив, що присутність російських окупантів на українських територіях спричинить замороження конфлікту і створить ризики для повторного наступу РФ після перегрупування сил.

Про це він сказав під час інтерв’ю американському журналісту Брету Баєру у Вашингтоні, повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

Читайте також: Зеленський прокоментував візити Орбана до Росії та Китаю

Як наголосив Зеленський, важливо звільнити усі українські території, зазначивши, що Україна не є членом НАТО і не має відповідного захисту. Тому Україні вкрай як потрібно, щоб путін програв.

Володимир Зеленський

“Ми не хочемо, щоб він був на нашій території, тому що це створює заморожений конфлікт і питання лише часу, коли він знову вторгнеться”, – сказав президент.

Він також розповів про можливі кроки до завершення війни, запропонувавши організувати другий саміт миру після першого, щоб світовий тиск допоміг зупинити агресію Путіна. Найкращий спосіб, як вважає Зеленський, організувати та підготувати план для другого саміту протягом наступних місяців, щоб світ натиснув на Путіна і зупинив війну.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦