Деякі продукти краще не заморожувати повторно, якщо лід на них розтав 

Влітку, під час спеки, відключення електроенергії можуть стати серйозною проблемою, адже через це псуються продукти в холодильнику.

Ось кілька простих порад, які допоможуть вам зберегти їжу:

1. Підготуйтеся заздалегідь:

Заморозьте воду з сіллю: Заповніть пластикові пляшки з-під напоїв підсоленою водою та заморозьте їх. Цей “домашній” лід буде довше зберігати холод.

Придбайте контейнери з сухим льодом: Сухий лід — це чудовий спосіб зберегти продукти в холодильнику протягом тривалого часу без електроенергії.

холодильник

2. Використовуйте лід:

Коли світло зникне, розкладіть раніше підготовлені місткості з льодом на нижню полицю холодильника та верхню полицю морозильної камери. Це допоможе зберегти холод протягом 4-х годин (до 2-х діб з сухим льодом).

Також читайте: Що робити, якщо ви застрягли в ліфті через вимкнення світла

3. Згрупуйте продукти в морозильній камері:

Якщо електроенергії немає понад 4 годин, перемістіть всі продукти в морозильну камеру. Заповнена морозильна камера зберігає холод до 48 годин, наполовину порожня — лише 24 години.

4. Мінімізуйте відкриття дверцят холодильника: чим рідше ви відкриваєте дверцята холодильника, тим довше в ньому буде зберігатися холод.

5. Контролюйте температуру: оптимальна температура в холодильнику: не вище +4°C. Оптимальна температура в морозилці: не вище -4°C.

6. Повторне заморожування: продукти, які мають температуру не вище +4°C або на яких зберігаються крижані кристали, можна безпечно заморозити повторно або приготувати.

Швидко псуються: м’ясо, риба, молочні продукти, готові страви. Можна зберігати довше: овочі, фрукти, ягоди, тверді сири.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦