Держслужбовці категорії Б та В тепер бронюватимуться на 50%

З 18 травня в Україні набуває чинності новий закон про мобілізацію, який суттєво розширить коло держслужбовців, що підлягають призову до Збройних Сил України. Про це повідомив речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін в ефірі телемарафону.

За його словами, згідно з нововведеннями, держслужбовці категорій Б та В бронюватимуться лише на 50%.

Мобілізація в Україні
Мобілізація в Україні

“Це означає, що якщо раніше практично всі держслужбовці, окрім керівного складу, мали бронь, то тепер лише половина з них буде звільнена від мобілізації”, – пояснив Лазуткін.

Також читайте: Тарас Чмут сказав, коли закінчиться війна в Україні

Він підкреслив, що усі військовозобов’язані, навіть ті, які мають право на бронювання, зобов’язані з 18 травня оновити свої дані у ТЦК.

“Це можна зробити трьома способами: особисто звернутися до ТЦК, оновити дані в електронному кабінеті військовозобов’язаного або ж звернутися до ЦНАП”, – зазначив речник Міноборони.

Лазуткін також додав, що чоловіки, які мають підстави для відстрочки від мобілізації (наприклад, багатодітні батьки), також повинні оновити дані, щоб уникнути непорозумінь.

Нові правила мобілізації покликані оптимізувати використання кадрового потенціалу ЗСУ та забезпечити належну обороноздатність країни в умовах воєнного стану.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦