Президент України Володимир Зеленський прокоментував можливість відправлення військових та інструкторів НАТО до України.

В інтерв’ю The New York Times він зазначив, що Україна позитивно сприйме будь-яку допомогу від НАТО, проте наразі жодних офіційних пропозицій не надходило.

Читайте також: Партнери бояться програшу Росії в цій війні – Зеленський

Зеленський не дуже розуміє, наскільки правдивою є інформація подібного роду. Адже рішення про відправлення військових або інструкторів залежить від кожної окремої країни-члена НАТО. Він зазначив, що перші сигнали про можливість такої допомоги прозвучали від президента Франції Еммануеля Макрона.

“Це самостійне рішення кожної держави, включно з країнами НАТО”, – сказав Зеленський, додавши, що Україна, перебуваючи у стані війни, позитивно прийматиме будь-яку допомогу.

За словами президента, логіка полягає в прискоренні процесу навчання військових без необхідності відправляти їх за кордон, а також в адаптації до умов війни безпосередньо в Україні. Також швидше організовується ремонт техніки на місці.

Зеленський додав, що поки що ці ідеї залишаються на рівні обговорень і ще не реалізовані на практиці. Будь-яка допомога вітається, але треба зрозуміти, як саме вона буде здійснена і яку користь принесе Україні.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦