У Києві, в ніч з 16 на 17 травня, був успішно демонтований “храм-МАФ” УПЦ МП, який незаконно встановили поряд з фундаментом Десятинної церкви на території Національного музею історії України. Про це повідомляє OBOZ.UA.

Уночі підрядна організація виконала роботи з демонтажу зазначеного “храму-МАФу”, який незаконно знаходився на території буферної зони об’єкта всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

За словами представника підрядної компанії, Ігоря Журжія, їхні фахівці виконали цю роботу якісно та оперативно, розібравши будівлю за кілька годин та вивезли її за допомогою спецтехніки.

“Будівля була капітальною в частині фундаменту, все, що вище, – дерев’яні конструкції. Всі цінні речі з приміщення були винесені колишніми користувачами. Тобто там не було ікон чи чогось цінного – розуміючи, що буде виконуватись рішення суду і вони не можуть його зупинити, з приміщення винесли цінні речі. Якщо щось знаходили, виконавці передавали на зберігання в музей”, – розповів Журжій.

Також читайте: У Києві знесли незаконний храм УПЦ МП біля Десятинної церкви

Представники підрядної компанії також повідомили, що кошти, отримані від Національного музею історії України за проведені роботи, будуть переказані на потреби ЗСУ. Музейники планують провести на місці “МАФу” археологічні розкопки та дослідження, а також тимчасово огородити територію для безпеки громадян.

Поліція Києва підтвердила, що під час демонтажу не виникло конфліктних ситуацій. раму-МАФу”.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦