Президент наголосив на важливості продовження спільної роботи з партнерами України

Україна досягла значних успіхів у забезпеченні артилерійськими снарядами та виробництві дронів, повідомив президент Володимир Зеленський під час брифінгу 16 травня.

Згідно з його заявою, вперше за роки війни жодна з військових бригад не скаржилася на відсутність артилерійських снарядів протягом останніх двох місяців.

Снаряди

Зеленський підкреслив важливість продовження співпраці з партнерами України та зазначив, що проводяться перемовини щодо фінансування. Він також оголосив про нову ініціативу, за якої партнери країни будуть фінансувати виробництво вітчизняних дронів для радіоелектронної боротьби.

Також читайте: Заява Зеленського про використання зброї США по території РФ: це – захист

Раніше Україна висловила бажання зменшити свою залежність від союзників у питаннях зброї та боєприпасів, проте для цього потрібні фінансові ресурси. Міністр стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін закликав країни ЄС використовувати кошти блоку для збройних замовлень в українських підприємств, що, на його думку, буде швидким та ефективним способом надання допомоги на передовій.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦