Психіатр назвав ознаки, які вказують, що час просити про допомогу 

Закликаючи не боятися просити про допомогу, медичний експерт підкреслив важливість звернення до спеціалістів.

Психіатр Ігор Дубінін висловив думку, що звертатися до фахівців слід у випадках порушень сну, оскільки це може бути ознакою проблем із психічним станом.

Консультація психолога

“За моїми спостереженнями, ще до 2014 року, до війни, коли в людини починаються проблеми зі сном, це може бути сигналом щодо її психічного стану. Звичайно, усі ми можемо мати непродуктивні ночі час від часу, але якщо це триває багато днів, це вже треба враховувати”, – розповів психіатр.

Читайте також: Чому не можна відмовлятися від картоплі: науковці назвали 5 причин

Фахівець також зауважив, що в Україні попит на психіатричну допомогу зростає, а доступність таких послуг покращується.

“Якщо протягом декількох тижнів у людини спостерігається погіршення настрою, з’являються нові думки або змінюється стиль життя, якщо порушено сон, це може бути ознакою субдепресивного стану”, – пояснив він.

Ігор Дубінін підкреслив, що тепер сімейні лікарі в Україні можуть надавати допомогу у випадках легких порушень психічного здоров’я, а у більш серйозних ситуаціях вони направляють пацієнтів до спеціалістів.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦