Цей крохмалистий овоч багатий на мінерали, вітаміни та антиоксиданти

Більшість з нас, хто намагається дотримуватися дієти, помилково вважає, що картопля шкідлива і їй не місце в здоровому харчуванні.

Насправді ж, цей коренеплід – джерело цінних вітамінів, мінералів та інших корисних речовин, які роблять дива для нашого організму.

Науковці довели, що відмова від картоплі призводить до дефіциту важливих нутрієнтів.

Також читайте: Науковці наблизилися до створення синтетичного життя

Ось 5 причин, чому не варто викреслювати картоплю з раціону:

1. Стабілізує рівень цукру в крові. Завдяки вмісту клітковини, картопля уповільнює всмоктування цукру, що робить її корисною для людей з діабетом 2 типу.

2. Знижує ризик серцево-судинних захворювань. Калій і вітамін С, що містяться в картоплі, покращують роботу серця та судин, знижуючи ризик інсультів та інфарктів.

3. Підвищує імунітет. Вітамін C та інші антиоксиданти, якими багата картопля, зміцнюють імунну систему та допомагають організму боротися з інфекціями.

4. Покращує травлення. Клітковина стимулює роботу кишківника, нормалізує мікрофлору та запобігає запорам.

5. Бореться з ознаками старіння. Антиоксиданти нейтралізують вільні радикали, що уповільнюють старіння шкіри та знижують ризик розвитку хронічних захворювань.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦