В Україні скасували карантин, запроваджений через пандемію COVID-19. Проте українців застерігають, що вірус нікуди не зник, а люди продовжують на нього хворіти.

Менш як 10% українців хочуть й надалі використовувати захисні маски у громадських місцях та дезинфікуючі засоби. При цьому 15% громадян навіть не підозрювали, що певні обмеження була запровадженні через COVID-19. Про це свідчать результати опитування Active Group, результати якого опублікував “Телеграф”.

Станом на березень 2023 року здебільшого люди вважають виправданими заходи, введені владою під час COVID-19. Це 64% опитаних людей. При цьому 17,7% респондентів думають, що дії були більшою міро невиправдані. Ще 12,7% громадян переконані, що жодних карантинів не було потрібно запроваджувати.

Крім цього, 9,2% учасників опитування будуть й надалі дотримуватися всіх протиепідемічних заходів, ще 47,4% – тільки окремих заходів з безпеки.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦