У Міноборони Британії відповіли, чи правда, що в Україні діє британський спецназ.

Командувач військ США Браян Фентон в інтерв’ю AP висловив припущення, що британські спецслужбовці вже є в Україні.

Читайте також: У ГУР звернулися до українців щодо російського ІПСО

За словами генерал-лейтенанта, війна в Україні стає високотехнологічною, тому гостро стоїть питання про поповнення загонів хакерами, пілотами ВПС та криптологами. Він також розповів про наміри реструктуризації загонів “зелених беретів” з урахуванням досвіду британського спецназу в Україні.

Ці ідеї базуються на досвіді, отриманому українськими командами та британськими партнерами зі спецоперацій. Вони відчули потребу в розвитку своїх сил.

Британський спецназ

Британське Міністерство оборони утрималося від коментарів щодо цих висловлювань. Але у квітні 2022 року українські командири розповіли The Times, що британський спецназ навчав українських військових використанню протитанкових ракет NLAW.

Високопоставлений чиновник європейської оборони заявив Financial Times у лютому: “Усі знають, що в Україні працюють західні спецпідрозділи, просто це не оголошується офіційно”.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦