У росії відчувається брак медичного персоналу та лікарів, яких тепер привозять з Африки, через війну проти України.

Про це свідчать британські розвідувальні дані. Зазначається, що росія набирає некваліфікованих лікарів з Африканського континенту.

Читайте також: У Росії майже вигорів унікальний корабель “Катерина Велика”

У звіті Міноборони Британії йдеться, що 3 квітня голова Держдуми РФ заявив про нехватку 30 тисяч лікарів та їхній дефіцит у 50% районних лікарень. У порівнянні з листопадом 2023 року це на 3,5 тисячі спеціалістів більше.

Дефіцит кадрів пояснюють, що деякі медпрацівники працюють в приватному секторі, 2% лікарів втекли з росії, щоб їх не мобілізували. Ще лікарів не влаштовує маленька заробітна плата, велика кількість годин.

За оцінками Центру аналізу європейської політики, для розв’язання проблеми російська влада вирішила набирати лікарів з Африки, у яких непідтверджена кваліфікація.

Росіян лікуватимуть некваліфіковані лікарі з Африки

Британські аналітики вважають, що значні витрати ресурсів і коштів на підтримку війни РФ проти України мають негативний вплив на різні цивільні сектори життя у росії, які забезпечують потреби російського населення.

За їхніми словами, кількість медичних працівників у РФ буде продовжувати зменшуватися протягом 2024 року. Залучення медичного персоналу з-поза країни з обмеженою перевіркою кваліфікації створює загрозу деградації клінічної практики, зауважили у британському розвідувальному відомстві.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦