У Броварах затримали чоловіка, який кидався на поліціянтів та погрожував їм зброєю. Ним виявився скандально відомий місцевий “авторитет”.

У мережі поширили відео та вказують, що йдеться про Віктора Журавля, який нібито взяв «під особистий контроль» місцеву тероборону.

Читайте також: На фронті загинув доброволець Денис Зелений

Зазначається, що цей чоловік з прізвиськом “Віхо” або “Журавель” є кримінальним авторитетом. На відео чути його нецензурну лексику, видно його плювання у правоохоронців та те, як той дістав зброю. Все це відбулось в одному із закладів харчування у Броварах.

“Під*ри. Ви всі райвідділки поздавали”, – каже Віктор до поліціянтів, при цьому махаючи руками біля його голови.

Коли поліціянт попросив відійти “Віхо” і “не плюватися”, той чоловік провокативно плюнув в лице копу. Після цього розпочалася сутичка. Журавель дістав пістолет, а поліціянт був з автоматом в руках. Інший правоохоронець використав газовий балончик.

У поліції Київської області розкрили деталі інциденту, що стався у місті Бровари. За офіційними звітами правоохоронців, 8 травня нетверезий 50-річний чоловік, вчиняючи хуліганство в закладі, став об’єктом уваги поліцейських. Коли правоохоронці прибули на місце події, чоловік продовжував поводитися агресивно, навіть кинувся на поліцейських і намагався застосувати зброю, погрожуючи їм. У результаті вмілого втручання поліцейських було затримано підозрюваного і конфісковано зброю.

Чоловіка вже притягували до відповідальності за правопорушення, а тепер йому оголошені нові підозри за хуліганство, погрози поліцейським та фізичні напади на них. Він зараз перебуває в ізоляторі тимчасового тримання, а суд буде призначати запобіжний захід.

Поліція підкреслює, що будь-які напади на правоохоронців не залишаться безкарними. Наразі правоохоронні органи не розголошують ім’я затриманого, але згадують, що він раніше був відомий у зв’язку з іншими правопорушеннями, зокрема, участю у “перестрілці перевізників” у Броварах у 2020 році, коли було поранено троє людей.

За даними ЗМІ, “Віхо” у 1990-х отримав 19 років ув’язнення за розбій. Вийшов на волю у 2010 році та створив свою банду.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦