Непросто вивести комах, які пробралися до будинку чи квартири, попри москітні сітки чи щільно закриті щілини.

Проте існують різні натуральні засоби для боротьби з комахами, пише Еxpress.co.uk з посиланням на експертів з інтер’єру. Вам навіть не доведеться застосовувати їдкі хімікати, після яких ще довго залишається стійкий і неприємний запах.

  1. Встановіть сітки. Найперший спосіб, аби у вашому житлі не було мух, метеликів та комарів, це сітки на вікнах.
  2. Розпиліть м’ятну олію. Виявляється, що чудовим відлякувачем павуків та комарів є олія перцевої м’яти. Додайте кілька крапель у воду, перелийте у пульверизатор та розпиліть розчин біля дверей та вікон.
  3. Лаванда. Комахи ненавидять запах цієї рослини. Ви можете посадити її біля дому, або додати олію лаванди у воду і розприскати розчин по всьому дому.
  4. Вимикайте світло, коли відчиняєте вікна. Особливо ця порада буде дієвою, коли зайшло сонце, а комахи активізувалися. Адже комарів та інших жуків приваблює світло і вони летять на нього.
  5. Використайте вентилятор. Цей прилад допоможе відігнати мух і комарів, адже їм не подобаються протяги та циркулююче повітря. Поставте його біля вікна, аби комахи не змогли пробратися всередину дому.
  6. Чистота – запорука успіху. Комахи надають перевагу брудному навколишньому середовищу та харчовим відходам. Якщо ви будете дотримуватися чистоти, то комах буде значно менше.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦