Небезпечний пісок залишатиметься над Україною до кінця тижня

Жовте небо над Україною: пилова хмара з Сахари накрила країну.

24 квітня пил з Сахари дістався до України й залишатиметься в атмосфері до п’ятниці, 26 квітня.

Пил буде помітний в атмосфері до кінця тижня, а потім відступить на схід. Циклон і вологі повітряні маси допоможуть очистити атмосферу.

Пил може надавати хмарам жовтуватий відтінок, а дощові краплі міститимуть його частинки.

Небезпека для здоров’я:

Пил може викликати проблеми з диханням, особливо у людей з захворюваннями дихальних шляхів та алергією. Фахівці радять людям з цими проблемами не проводити час на відкритому повітрі. Деякі медики вважають, що пил може спричинити серцево-судинні захворювання.

Також читайте: В Росії нова біда через повінь: затопило уранові шахти

Що таке пил з Сахари:

Вітер здіймає величезну кількість піску в пустелі Сахара. Дрібні частинки підіймаються в атмосферу на висоту до 5 кілометрів і залишаються там до 6 місяців. За певних погодних умов пил протягом кількох днів долітає до Європи, особливо з березня по червень та з жовтня по листопад. Небо стає жовтим лише тоді, коли у повітрі багато пилу.

Тим часом у Греції люди масово звертаються до лікарів через пил. Лікарні Афін переповнені, а на острові Кріт та в Каламата зафіксовано багато випадків задишки, кашлю та болю в грудях.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦