Таксист-шпигун хотів спровокувати екологічну катастрофу в Одеській області

Служба безпеки України викрила та затримала агента російської федеральної служби безпеки, який працював таксистом на Одещині. Він передавав ворогу координати складів з токсичними речовинами, а також інформацію про місця базування та маршрути переміщення українських військових.

Раніше: Співробітники Bihus.Info вживали наркотики: керівник проєкту заявив про стеження

За даними слідства, студент одеського університету, який працював таксистом, погодився співпрацювати з російськими спецслужбами восени 2023 року. Його зв’язався кадровий співробітник ФСБ та запропонував йому гроші за передачу інформації про стратегічні об’єкти.

Студент почав працювати таксистом, щоб мати можливість вільно пересуватися територією Одещини та фіксувати потрібні об’єкти. Він передав ворогу координати складів з пестицидами, а також інформацію про місця базування та маршрути переміщення українських військових.

За даними СБУ, окупанти планували здійснити повітряні атаки на ці об’єкти з використанням ракетного озброєння та дронів-камікадзе типу Shahed. Ворог сподівався таким чином спровокувати екологічну катастрофу на території Одещини та розхитати внутрішню ситуацію в Україні.

Співробітники СБУ провели масштабну спецоперацію та затримали агента ФСБ під час виконання ворожого завдання. Йому повідомили про підозру у державній зраді та готуванні до терористичного акту. 

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦