Голова проєкту журналістських розслідувань вважає, що за його співробітниками незаконно стежили

У мережу злили відео, на якому зафіксовано, що співробітники проєкту Bihus.Info вживають наркотики. Кадри оприлюднив YouTube-канал “Народна правда”.

https://www.youtube.com/watch?v=qWqowKuVcxw

У підписі до цього відео зазначається, що зафіксовано вживання наркотичних речовин робітниками Bihus.Info  на новорічному корпоративі.

“Журналісти… «заряджаються» перед новими розслідуваннями. Мабуть, аби сюжети вийшли ще цікавіше, журналісти вирішили закинутись наркотою прямо на новорічному корпоративі. Вони спеціально виїхали у заміський комплекс за Києвом, бо, як і герої своїх сюжетів, хотіли лишитись непоміченими”, – зазначається в описі до відео.  

Раніше ми розповідали, що провидиця передбачила, коли настане смерть Путіна.

Керівник Bihus.Info Денис Бігус відреагував на це “злиття” та зазначив, що зафіксованих на камеру співробітників він вже звільнив. Також він зауважив, що вони не були журналістами проєкту. Однак додав, що не виправдовує дії тих співробітників, хто був причетний до “порушення принципів та цінностей”.

“На жаль, частина команди порушила наші принципи і цінності, наслідком будуть жорсткі кадрові зміни. Така поведінка – вибір дорослих людей, проте за цей вибір у свідомій команді відповідає кожен. Зазначимо також, що у заголовку відео, яке поширюється, крім неприємної правди, є і маніпуляція. Йдеться про буцімто вживання саме журналістами. Це неправда і з самого відео це видно”, – сказав керівник проєкту.

Денис Бігус також пообіцяв ввести тест на наркотики для усіх співробітників Bihus.Info. 

Згодом він записав відеозвернення, в якому він зауважив, що звернув увагу на те, що за його співробітниками велося спостереження, а їхні телефони прослуховувалися. 

“За командою Bihus.Info стежили близько року. Схоже, професійного компромату не знайшли і вирішили пошукати в особистому. Так новорічний виїзд Bihus.Info перетворився на “спецоперацію” з прихованою зйомкою й прослушкою. Опубліковане сьогодні відео змонтоване з декількох частин, аналіз яких дозволяє зробити висновок про місяці систематичних стежень і прослушок. Ймовірно, за наші з вами податки”, – звернув увагу Денис Бігус.

Голова комітету Верховної Ради з питань свободи слова Ярослав Юрчишин вважає, що правоохоронці мають розслідувати факт прослуховування та прихованого знімання діяльності співробітників Bihus.info.

За його словами, очолюваний ним комітет формує запит до СБУ для з’ясування причетних до стеження. 

Тим часом сплив ще один цікавий факт щодо історії з публікацією компромату проти Bihus.info.

Як повідомила фактчекерка Олена Романюк, вона детально ознайомилася із сайтом, що опублікував “інсайдерське розслідування” про команду Дениса Бігуса.

З’ясувалося, що на порталі зазначено фейкову інформацію щодо їхньої головної редакторки Марії Швецової.

Для прикладу, вказано, що Швецова навчалася в “університеті ШевченкО”, хоча правильно писати “ШевченкА”. Також на сайті пишуть, що їхня головна редакторка працювала у виданнях «Новини Києва» та «Наша Нива», однак в Україні їх не існує.

Також на сайті опублікована фотографія Швецової, до якої ще більше запитань. Надто схоже, що його генерував штучний інтелект. 

Тим часом до хейту проти команди Дениса Бігуса приєднався скандальний депутат Микола Тищенко.

“Наскільки взагалі може бути  об’єктивним наркоман? На відео ми бачимо новорічний корпоратив, де присутня вся команда: і шеф-редактори, і смм, і самі журналісти. Люди, які формують цей контент. А деякі з присутніх на відео зазначені, як «водій-оператор». Тобто ці люди ще й їздять за кермом?! А сам керівник Денис Бігус взагалі не вбачає в цьому нічого страшного”, – написав він у своєму Телеграм-каналі. 

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦