Сотні азовців, які захищали Маріуполь, досі в руках ворога

Бійці бригади “Азов” Національної гвардії України, які брали участь у захисті Маріуполя, не повернулися під час останнього масштабного обміну полоненими, який відбувся 3 січня. 

За словами командира 12-ї бригади Національної гвардії України “Азов” підполковника Дениса Прокопенка (Редіс), жоден із бійців не зміг повернутися в Україну під час цього обміну.

Раніше: Обмін полоненими 3 січня: скільки юних захисників серед звільнених

У своєму повідомленні Прокопенко зауважив: “Нуль. Саме стільки бійців 12-ї бригади спеціального призначення «Азов» НГУ, які стояли в авангарді Сил Оборони України в боях за Маріуполь, повернулись сьогодні з полону під час найбільшого обміну з моменту повномасштабного вторгнення”.

Командир висловив радість за кожного українського військовослужбовця, кого вдалося обміняти, але вказав, що 900 “азовців” залишаються в російському полоні.

Ці воїни, які тримали оборону Маріуполя 86 днів, перебуваючи в тяжких умовах з обмеженим доступом до боєприпасів, їжі та медичної допомоги. 

“Редис” відзначив, що ці бійці, більша частина з яких отримала поранення, продовжують перебувати в руках ворога.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦