Україні вдалося повернути 230 українських військових та цивільних

У середу, 3 січня, вперше від літа 2023 року відбувся обмін полоненими, який став найбільшим за весь час повномасштабної війни.

Серед тих, хто повернувся додому, є військовослужбовці та цивільні, яких незаконно утримувала Росія.

Раніше: Бійці 95 бригади за допомогою дрона відбили побратима у росіян: відео

Зокрема, в Україну повернулися 213 солдатів і сержантів, 11 офіцерів. Це: 130 бійців ЗСУ, 55 – Нацгвардії, 38 – Держприкордонслужби. Серед них був й один представник Нацполіції. Звільнено й шістьох 6 цивільних.

У російському Міноборони заявили, що 248 російських військовослужбовців було звільнено за посередництва Об’єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ).

Згідно зі списками звільнених з полону українців, російська сторона утримувала понад 30 українців, що народилися у двохтисячних роках. Серед них – 20-річна дівчина з Донеччини.

Також росіяни майже два роки утримували бойову медикиню миколаївських морських піхотинців Галину Федишин.

Стало відомо, що росіяни кілька разів імітували її вивіз на обмін, але в результаті повертали назад до місця утримання. «Галина пройшла важкий шлях оборони Маріуполя, завод «Ілліча», «Азовсталь» та пекельний полон», — сказав командир 36 ОБрМП Сергій Волинський із позивним «Волина».

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦