Нехтувати небезпекою не варто, а одразу прямувати в укриття

Повітряні тривоги в Україні, які оголошуються через зафіксований зліт російських винищувачів МіГ-31К, стали коротшими. Це пов’язано із тим, що Повітряні сили ЗСУ фіксують зліт та визначають причину цього – тренувальний політ, чи переліт судна.

Як повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, МіГ-31К кожен день злітає з російських аеродромів у Білорусі та Росії і здійснює польоти над Україною.

Раніше: У росії зганьбилися “знищенням” F-16 в Україні: фото

“Ці польоти можуть бути як тренувальними, так і бойовими. Нехтувати тривогами не потрібно, бо небезпека існує – в Росії великі запаси гіперзвукових ракет “Кинджал”, – сказав Ігнат.

Він зазначив, що джерела Повітряних сил в розвідці намагаються якомога більше отримати інформації про те, чи становить зліт МіГ небезпеку.

“Наразі немає точної інформації, що там відбувається. Можливо, це був тренувальний політ або переліт на інший аеродром”, – сказав речник.

За його словами, якщо МіГ-31К здійснив тренувальний політ, то він міг облетіти по колу десь там в районі аеродрому та сісти.

“Але кожен тренувальний політ може стати й не тренувальним. Він може виконати завдання. Можливо, це другий варіант, МіГ просто здійснює переліт на інший аеродром. Тобто через перебазування теж можуть бути такі короткі тривоги”, – пояснив Ігнат.

Він закликав українців залишатися пильними й не нехтувати сигналами повітряної тривоги.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦