Росіяни похвалилися “знищенням” сучасного винищувача F-16 в Україні, але нарвалися на хейт та сором.

У російських Telegram-каналах поширили черговий фейк про збиття кількох винищувачів ЗСУ після втрати своїх чотирьох Су-34.

Раніше ми розповідали, що у росії зросла кількість злочинів через повернення “вагнерівців” з фронту.

За інформацією пропагандистів, спочатку окупанти “знищили” шість F-16, але потім їх стало п’ять. Також за допомогою дронів-камікадзе вони нібито ліквідували ще й ЗРК Patriot. Фейкове знищення F-16 відбулося на аеродромі в Одесі.

Своєю чергою речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат прокоментував заяви росіян. За його словами, окупанти знищили літаки, які ще навіть не отримала Україна.

F-16 в Україні

Пропагандисти почали поширювати різні версію подій: хтось пише, що було “збито” шість літаків, а когось – тільки чотири. За їхньою версією, російський Су-30 “помстився” винищувачам F-16 за збиття Су-34.

Але на цьому “перемоги” російських солдатів не закінчилися. Бо вони ще й “успішно знищили” Patriot біля Одесу.

Російські пропагандисти

Окупанти навіть показали фото “збитого” F-16 в Одесі. Проте це фото від 2018 року. Його показували у західних ЗМІ.

Юрій Ігнат пояснив, що F-16 ще не в Україні, але готові до відправлення. Процес триває: пілотів навчають, облаштовують інфраструктуру.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦