Путін готує план окупації нових територій України

Росія планує розширити військові операції в Україні, зокрема, до 2026 року захопити частину Запорізької, Дніпропетровської та Харківської областей, а також їхні обласні центри. Про це повідомляє німецьке видання BILD, посилаючись на джерело в розвідці.

Журналіст Юліан Рьопке стверджує, що російський лідер Путін розраховує на зниження підтримки України з боку Заходу і можливо вживатиме імітацію мирних переговорів для введення світової спільноти в оману.

Читайте також: Воїн та історик спрогнозував майбутнє РФ після війни

Стратегічний план Путіна на найближчі роки:

До кінця 2024 року: Встановлення повного контролю над Донецькою та Луганською областями, досягнення річки Оскол у Харківській області.

До кінця 2026 року: Активна агресія на захід до Дніпра, захоплення значної частини Запорізької, Дніпропетровської та Харківської областей, включаючи міста Харків, Дніпро та Запоріжжя.

Херсонський напрямок: Оборонна позиція по Дніпру без наступу на правий берег на Херсон чи Одесу.

Джерело у розвідці стверджує, що Росія готова щорічно втрачати до 100 тисяч солдатів в Україні.

Представник Головного управління розвідки України Андрій Черняк підтверджує плани окупантів розширити територіальну агресію, але зауважує, що у Кремля не вистачає військових ресурсів для втілення такого плану.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦