Лікарка-офтальмологиня з Маріуполя Валентина Чехова отримала довічне позбавлення волі.

ЛОР у березні 2022 року здала російським окупантам сімох поранених воїнів ЗСУ. Це сталося, коли тривали активні бої за місто, повідомляє пресслужба СБУ.

Раніше ми розповідали, що на війні в Україні загинув доброволець з Ірландії.

У лікарні, де працювала Чехова, намагалися врятувати поранених українських військових. Вони не тільки надавали всю необхідну медичну допомогу під вибухами, але й заховали військову форму, зброю, документи та оформили їх як цивільних осіб.

Але Чехова здала ворожим солдатам на чолі з росіянином “Осетином” усіх важкопоранених бійців та колегу, який допомагав їм. За це їй пообіцяли підвищення до начальниці офтальмологічного відділення.

Валентина Чехова

Офтальмологиня була засуджена заочно до довічного ув’язнення. Вона обходила з росіянами палати та особисто вказувала на поранених солдатів ЗСУ. Усіх військових було вивезено до російської катівні, де з них сильно знущалися. Лікарю, який допомагав ЗСУ, пообіцяли “повільну смерть”. Забрали у нього авто і документи. Медик втік з лікарні, коли відбулася перезміна “вартових”.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦