Народні депутати оскандалилися покупкою нових автомобілів за тисячі доларів, серед яких Rolls-Royce та Mercedes.

У розслідуванні “Української правди” зауважили, що дорогим транспортом відзначилися нардеп від “Слуги народу” Микола Тищенко, нардеп від “Батьківщини” Вадим Івченко та кондитерський магнат від “Довіри” Геннадій Вацак.

Раніше ми розповідали, що топчиновника звинувачують у масштабних схемах.

Микола Тищенко

Журналісти з’ясували, що Тищенко обзавівся новими авто преміумкласу на сумарну вартість 150 тисяч доларів. Хоч реєстр е-декларацій вже відкрили, але нардеп не вносить дані про цей транспорт. Їхню наявність встановили завдяки стеженню за парковками ресторанів Києва.

Микола Тищенко та елітний Mercedes

Так, у Тищенка помітили електричний Mercedes V-класу 2021 випуску, номерні знаки якого вказують на придбання у серпні 2023 року. Таке авто коштує від 80 до 90 тисяч доларів, але зареєстровано воно не на Тищенка, а водія нардепа Петра Орлова.

Також нардеп має Mercedes V-класу 2016 року, ціна якого стартує від 50 тисяч доларів. Автівку теж купили після російського вторгнення – 2022 року. Його зареєстровано на ексдиректора ресторану “Велюр” Сергія Вакальчука. За час повномасштабної війни останній оформив на себе маєток з басейном у Козині Київської області, землю, квартири у будівлі, де раніше був “Велюр”. Загальна сума майна становить 1 млн доларів.

Зауважимо, що Тищенко був проти відкриття е-декларацій посадовців під час війни з міркувань “безпеки”. Він не пояснив, як це пов’язано з нацбезпекою та статками народних обранців.

Вадим Івченко

Нардеп від “Батьківщини”, член комітету ВРУ з питань оборони та нацбезпеки Вадим Івченко почав їздити на Mercedes-AMG EQE 43 2022 року випуску, ціна якого становить 150 тисяч доларів.

Автомобіль Івченка

Авто, яке купили у жовтні 2023 року, перебуває у власності Таскомбанку. Цікаво, що через тиждень після реєстрації на цьому автомобілі Івченко порушив ПДР на трасі біля Білої Церкви.

За словами Івченка, авто він не купував, а взяв у лізинг на 5 років. Він переконує, що електромобіль буде дешевшим у користуванні, аніж на дизелі. Нардеп каже, що ціна такого Mercedes 107 тисяч доларів, а не 150 тисяч. Звісно, в електронну декларацію зміни він не вніс.

Геннадій Вацак

В урядовому кварталі столиці з’явився ексклюзивний кросовер Rolls-Royce Cullinan, який коштує 700 тисяч доларів. Автомобіль був придбаний весною 2023 року, а їздить на ньому член “Довіри” Геннадій Вацак.

Rolls-Royce Cullinan - Геннадій Вацак

Крім цього, автомобіль має номера “КВ 0001 КР” і його бачили у Хмельницькому ще з літа цього року. Зареєстровано транспорт на кондитерський дім “Вацак”.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦