Ґрем Дейл раніше служив у Корпусі морської піхоти США

45-річний доброволець з Ірландії Ґрем Дейл загинув на війні в Україні. Раніше він був морським піхотинцем у США, служив в Іраку.

Як повідомляє видання dublinlive, Ґрем Дейл був родом з Рахені, північний Дублін, він приєднався до української армії одразу після російського вторгнення в лютому 2022 року.

Інший ірландець Ріс Бірн, який воює в Україні, назвав свого земляка, убитого на війні, “героєм, який врятував життя, відбиваючись від росіян”.

Він повідомив виданню, що 45-річний Ґрем Дейл був убитий 8 грудня в “охопленій бойовими діями країні”. Наразі немає подробиць щодо того, як його вбили, але відомо, що це сталося, коли він воював із кремлівською армією разом з українськими силами.

Зазначається, що це третій ірландець, який загинув, воюючи на боці українців – загинули також Фінбара Кафферкі та Рорі Мейсон.

Раніше Євген Дикий назвав втрати України у війні з росією

Ґрем Дейл переїхав до США у 2000 році й оселився в Техасі, де працював консультантом із програмного забезпечення для IBM. Вже 2001 року він приєднався до збройних сил США, у серпні 2004 року він був відправлений до Іраку мінометником резерву морської піхоти.

Він відомий серед піхотинців у США своєю книгою «Зелений морський піхотинець: війна ірландця в Іраку». Дейл написав її коли служив у Корпусі морської піхоти США.

Після служби піхотинцем Дейл був волонтером-пожежником у США, а до Корпусу морської піхоти США відразу після терактів у США 11 вересня 2001 року.

«Я не міг сидіти осторонь і дивитися, як розгортаються ці жахливі події, ніби це була денна теледрама. Нас атакували, і я вважав своїм обов’язком підійти до справи, засукати рукави й боротися, щоб захистити спосіб життя, який тепер став моїм», – розповідав Дейл 2008 року в коментарі The Irish Times про свою мотивацію приєднатися до армії США.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦