В Україні продовжується мобілізація, а призовників ловлять в абсолютно різних місцях.

Працівники військкоматів шукають військовозобов’язаних та використовують принцип: “Що не заборонено законом, то дозволено”. Тепер повістки можуть вручити у тренажерному залі, ресторані, клубі або санаторії, повідомляє ТСН.ua.

Раніше ми розповідали, що у Полтаві ТЦК провели рейд у ресторані – військкомів зустріли танцями.

Нещодавно закарпатські військкоми прийшли до спортивних залів в Ужгороді, Хусті та Мукачеві. Далі взялися за лікувальні санаторії: аби чоловіки не втекли без повістки, вони натягнули колючий дріт на виїзді.

У Києві склалася така ж ситуація, коли представники столичного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки навідалися до спортзалів, кількох ресторанів швидкого харчування.

Посилена мобілізація в Україні

У таких випадках представники ТЦК та СП вважають законними такі дії, оскільки повістки вручати вони можуть будь-де. Проте юристи ставлять під запитання цей спосіб, адже без представників поліції військкоми не можуть перевіряти документи.

Також сумнівним моментом є те, що дані вписують до незаповнених повісток, що може вважатися як підробка документів, а ось це вже йдеться про кримінальні справи.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦