Подоляк каже, що в ситуації мають розібратися правоохоронці

Працівники ТЦК та СП побили чоловіка у Львівській області. Мережею розлетілися кадри, як військовий із пістолетом у руках жорстоко лупцює цивільного та грозиться вбити його.

Історія скандалу з львівським ТЦК

Стало відомо, що інцидент стався у місті Самбір. Військовий побив чоловіка пістолетом, потім ногами. Свої побої він супроводжував криками та погрозами.

Потерпілий Спокійний Вадим Вадимович розповів, що він сам з Харкова. Він заявив, що його у приміщенні ТЦК утримували шість діб без їди та пиття. Періодичного з нього знущалися.

Реакція правоохоронців

Подія сталась у приміщенні Самбірського Територіального центру комплектування та соціальної підтримки. ДБР відкрило кримінальне провадження за фактом порушення статутних правил, взаємовідносин між військовослужбовцями із застосуванням зброї.

Встановлено, що 19 вересня 2023 року військовослужбовець-водій побив чоловіка, якого затримали при спробі незаконно перетнути кордон. Його утримували в приміщенні ТЦК з 12 вересня. Працівники військкомату знущалися із затриманого, вимагаючи, аби він “добровільно пройшов військово-лікарську комісію”.

Що кажуть в Офісі президента

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк вважає, що це свавілля. “Ми з вами розуміємо, що до цього треба ставитися негативно, тут немає інших варіантів і моделей поведінки”, – додав він.

Подоляк також вважає, що “професійні коментарі мають надавати правоохоронні органи”.

“Правоохоронці органи мають дійсно чітко показати, що будуть нетерпимими до подібних проявів свавілля”, – сказав він.

Нагадаємо, в Україні планують посилити мобілізаційні заходи, аби поповнити військо новобранцями та дати змогу провести рокірування серед тих, хто воює з 24 лютого.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦