Стали відомі подробиці щодо відбору кандидатів в елітні підрозділи

Українська розвідка шукає співробітників. Головне управління розвідки Міністерства оборони України опублікувало вакансію – потрібні розвідники для виконання завдань у зоні активних бойових дій. Кандидатам пропонують зарплату від 70 до 140 тисяч гривень та кваліфіковану підготовку в навчальному центрі.

Відповідно до вакансії, розвідники повинні мати громадянство України, мотивацію нищити ворога та бути придатними до служби за станом здоров’я і моральними якостями.

Також серед вимог:

  • вік 18−40 років;
  • хороша фізична витривалість;
  • готовність виконувати завдання в зоні активних бойових дій;
  • відсутність близьких родичів, які є громадянами Російської Федерації;
  • неприпустимість вживання наркотиків;
  • відсутність непогашеної або незнятої судимості за вчинення тяжкого або особливо тяжкого злочину.

Кандидата офіційно мобілізують до закінчення воєнного стану або запропонують йому підписати контракт. Чинні військовослужбовці також можуть подаватися на вакансію – існує можливість переведення до ГУР.

За словами представника ГУР Андрія Юсова, кількість охочих проходити службу в підрозділах залишається високою і значно вищою, ніж була до повномасштабного вторгнення.

“ГУР висуває високі вимоги до кандидатів до проходження служби в Управлінні розвідки Міністерства оборони України, відповідно до яких підбираються кращі спеціалісти, які будуть працювати найбільш ефективно. Як за умови контролю, так і за відсутності контролю. Тому що величезна кількість завдань вбачає високу автономність під час їх виконання”, – розповів Андрій Юсов ТСН. розповів Андрій Юсов ТСН.

Керівництво і командування ГУР очікує від співробітників цілковитої відданості та постійної готовності до найскладніших викликів і найбільш нестандартних завдань і операцій.

“Тут надзвичайно важливими чинниками є ініціативність, відповідальність і націленість на результат. ГУР цінує кожного співробітника і вкладає значні ресурси в розвиток та навчання, мотивацію до ефективної роботи. Ми також відкриті до думки кожного для подальшого покращення роботи та взаємодії”, – каже Андрій Юсов.

Читайте також: Чому Зеленський не став виступати у сенаті США

“Власне, відбір кадрів, проведення індивідуальних співбесід, перевірка даних, ретельне медичне обстеження, перевірка рівня фізичної готовності, психологічні тести та інші етапи перевірки, які виключають різного роду непередбачувані ситуації, гарантують, що обрали найдостойнішу кандидатуру”, – розповів представник ГУР.

Чи візьмуть кандидата без бойового досвіду, залежить від специфіки роботи, каже він.

Юсов додав: відсутність досвіду можна буде певним чином виправити. ГУР таку підготовку і навчання забезпечує. Водночас, безумовно, наявність досвіду – це вагомий аргумент для того, щоб розглянути людину на відповідну посаду.

Представник ГУР зазначив, що на офіційному вебсайті ГУР МО України в розділі “Кар’єра” є активні посилання, що дозволять усім охочим подати свою заявку на проходження служби у військовій розвідці. Для проходження військової служби необхідно заповнити анкету та надіслати резюме.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦