Лікарі пояснили, чому потіти при температура – поганий варіант лікування, що може завдати серйозної шкоди.

Терапевт Марина Крапівнер для УНІАН зауважила, що такі “бабусині методи” не завжди дієві і тим паче не підтверджені лікарями, які дотримуються доказової медицини.

Раніше ми розповідали, чому корисно пити каву з куркумою.

Чи варто потіти при температурі

Чому не можна потіти при температурі

За словами лікарки, під час потіння виходять шкідливі токсини, але при хворобах – віруси або ж бактерії накопичуються в організмі. І їх справді треба виводити. Для цього треба пити багато рідини, іноді декому ставлять крапельниці.

Крапівнер додала, що під час хвороби організм і так потіє, тому не потрібно перегріватися і ще більше намагатися потіти. У цей час і так терморегуляція порушена, а температура може тільки зрости.

Як правильно потіти при застуді

Крапівнер зауважила, що тільки потіти не допоможе одужати. Хоч температура і зникне, але біль в горлі, кашель, нежить залишаться. Щоб загальне почуття покращилося, важливо ще й правильно потіти:

  • пити багато рідини, інакше у людини може виникнути зневоднення та відбудеться інтоксикація;
  • не можна парити ноги при температурі, сучасні лікарі цього вкрай не радять.

За словами лікарки, пропотітися природним чином вийде, якщо рясно пити теплі напої (трав’яні чаї, зокрема з імбирем, смородиною, малино, липою, а також воду). При застуді не варто пити молоко, каву та соки, а також алкоголь, який сам по собі є токсином для нашого організму.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦