Пара фігуристів збирається змінити громадянство

Російські фігуристи, які виступають у танцях на льоду, Аннабель Морозова та Ігор Єрьоменко захотіли змінити “спортивне громадянство” та виступати за Францію.

Причому повідомили вони про своє рішення тренерці у дивний спосіб – прийшли на заплановане тренування до Анжеліки Крилової та заявили, що вже через три години мають бути у літаку, що летить в Штати.

Як повідомили російські ЗМІ, Аннабель Морозова та Ігор Єрьоменко можуть змінити й громадянство РФ. У США пару куруватиме батько Аннабель — тренер і хореограф Микола Морозов. Фігуристи також опрацьовують варіант із переходом до складу збірної Франції.

«Вони збираються до Франції, Аннабель – громадянка цієї країни. Пара хороша, вони могли б претендувати на місце на п’єдесталі на чемпіонаті Росії», – прокоментувала ситуацію заслужена тренерка Росії Тетяна Тарасова.

Читайте також: Футболіст Шахтаря раптово зник після матчу Юнацької ліги УЄФА

Як зазначила Тарасова, зміна спортивного громадянства дасть змогу фігуристам виступати на чемпіонатах Європи та світу.

Аннабель Морозова народилася 2 травня 2001 року в Сполучених Штатах у родині колишніх танцюристів на льоду росіянина Миколи Морозова та Каролін Дуарен із Франції. Все своє дитинство вона прожила у США та Франції. Аннабель має американське, французьке та російське громадянство.

А Ігор Єрьоменко, партнер Морозової, народився 22 серпня 1997 року у Ростові-на-Дону.

За даними РосЗМІ, від 2022 року понад 100 російських спортсменів змінили своє громадянство.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦