Міністра хвилюють заяви партнерів про домовленості з Росією

Дмитро Кулеба на засіданні Ради “Україна – НАТО” на рівні міністрів закордонних справ.
Заявив, що Україна рішуче налаштована на відновлення контролю над своїми кордонами у межах 1991 року. Він вкотре нагадав партнерам, що жодні компроміси з Росією неприйнятні, якщо вони передбачають відмову від окупованих територій.

“Наша стратегічна задача – відновлення контролю за кордоном 1991 року – лишається незмінною і ніщо нас не зупинить”, – наголосив головний дипломат України.

Кулеба вважає, що люди, котрі вважають прийнятними територіальні поступки агресору, мають замислитися, чи могли б вони піти на такий крок та дати загарбникам можливість забрати частину їхніх територій.

“Такі люди, які це пропонують, мають перш за все запропонувати подібне своїм урядам – віддати комусь частину своєї території, своїх людей. Нехай вони це зроблять, і ми побачимо, чи можна про це говорити”, – сказав міністр.

Читайте також: У МЗС РФ зробили заяву про війну із НАТО

Очільник МЗС додав, що Україна готова до тривалої війни: “Ми не збираємося зупинятися, поки не виженемо російських загарбників з нашої землі”.

Він також нагадав партнерам, що без їхньої підтримки в Україні не обійтися та додав, що якщо Росія та її війська переможуть, вони підуть й на території країн-членів НАТО.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦