Росія готова до війни з НАТО та вірить, що переможе сили Альянсу

Заступник міністра закордонних справ Росії Сергій Рябков заявив, що збройна ескалація між Росією та НАТО не виключена, але залежить лише від дій альянсу.

«Це (збройний конфлікт між Росією та НАТО. – Ред.) залежить від Північноатлантичного альянсу. Цілком і повністю вибір на стороні НАТО. Ми готові, як це вже було продемонстровано, захищати наші національні інтереси всіма засобами, які є в нашому розпорядженні. Нескінченне зазіхання на них, нескінченна ескалація на напрямі, який з погляду фундаментальних інтересів є для нас не просто ключовим і стрижневим, а серцевинним – небезпечний шлях», – заявив дипломат.

Рябков вважає, що відносини Росії та НАТО навряд чи відновляться в найближчій перспективі. На його думку, Кремль навіть не потребує будь-яких контактів з Альянсом.

«Це виключено з міркувань як принципової, так і практичної якості. Якщо хтось на Заході думає, що ми потребуємо цих відносин, у якийсь момент прийдемо і попросимо про їхнє відновлення — це велика помилка», – сказав він.

Читайте також: Яхту Путіна обслуговують будівельники кораблів НАТО

За його словами, блок так чи інакше прийде до того моменту, коли йому доведеться переосмислити наслідки своєї політики.

«Ми бачимо, що через розширення альянсу, по суті, зазнала катастрофи багатошарова та багатовимірна система контролю над звичайними озброєннями в Європі. Це не додало безпеки Північноатлантичному альянсу, хоч би як вони намагалися довести протилежне. Члени НАТО не зможуть через свої заклинання та камлання змінити життя навколо себе», – додав заступник міністра.

Раніше президент Володимир Путін неодноразово звинувачував НАТО у необґрунтованому розширенні на схід і попереджав про можливу ескалацію. Розширення НАТО він називав однією із причин початку так званої “спеціальної військової операції” в Україні.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦