“Редис” закликав українців реально оцінювати ситуацію

Підполковник, командир 12-ї бригади спеціального призначення «Азов» Національної гвардії України Денис Прокопенко (позивний “Редис”) закликав українців бути готовити до тривалої війни та готуватися до того, що захищати країну треба буде кожному.

На своїй сторінці у Фейсбуці Прокопенко опублікував допис, в якому йдеться, що “ця війна надовго. Вона може тривати роками. Від нас залежить, що саме ми робимо щодня, аби наблизити нашу перемогу”.

“Редис” зауважив, що Росія не буде відмовлятися від своїх геополітичних цілей та “не відпустить Україну зі своєї сфери впливу”.

Він вважає що війна в Україні триватиме, поки українців чинитимуть опір.

Також читайте: У Мережі гнівно відреагували на заяву Безуглої про мобілізацію жінок

“Будь-які «перемир’я» або «домовленості» — будуть черговим тайм-аутом для ворога, з метою накопичити ресурси для подальшого наступу. Тому наша здатність у критичний момент мобілізувати всі необхідні ресурси та працювати на грані надлюдських спроможностей, не має поступово переростати в байдужість та безініціативну стабільність”, – додав Прокопенко.

Що стосується українців, які неадекватно сприймають реальність, “Редис” додав, що не варто чекати, що все закінчиться без їхньої участі.

“Незалежність України; зрозуміли, що не маємо іншого шляху, крім того, який обрали свідомо.
Найкращі ліки проти зневіри, паніки або апатії, викликаних роздумами про часові рамки цієї війни — активна залученість в історичні процеси, які відбуваються тут і зараз”, – наголосив Прокопенко.

Підполковник додав, що українці мають зробити свідомий вибір: “взяти до рук зброю, поповнивши ряди військових, або стати для армії надійним тилом, який працює на підтримку обороноздатності країни”.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦