Щоб полегшити головний біль, не обов’язково вживати таблетки. У цьому випадку справді виручити можуть народні засоби.

Видання УНІАН запропонувало кілька способів, як за 5 хвилин зняти головний біль та покращити самопочуття. Лікарські препарати вам не знадобляться.

Раніше ми писали, як подолати безсоння завдяки простим правилам.

Що робити, щоб не боліла голова без таблеток

Головний біль

Масаж голови. За допомогою легких кругових рухів промасажуйте чоло і рухайтеся до потилиці, переходячи до вух та шиї. Це має полегшити головний біль.

Свіже повітря. Коли у вас болить голова, відпочиньте та вийдіть на прогулянку хоча б на 15 хвилин. Якщо цього не вдається зробити, то провітрюйте приміщення, або посидьте на балконі.

Їжа. Причиною головного болю може бути зневоднення та зниження глюкози в крові. Для цього з’їжте якусь гарячу страву, випийте солодкий чорний чай або попийте негазованої води.

Сон. Спробуйте поспати або просто відпочити.

Народні засоби, щоб позбутися головного болю

Як позбутися головного болю без таблеток

Чай з секретним інгредієнтом

При головному болі можете обійтися без лікарських засобів, вдавшись до народних. Чи не кожному бабуся або мама радила випити чашку гарячого чаю, додавши туди трішки кориці. Проте переконайтеся, що у вас точно немає алергії на цей продукт. Його можна замінити лимоном, імбирем або м’ятою.

Кофеїн

Спробуйте випити каву або інший напій, у складі якого є кофеїн. Проте цей спосіб буде ефективним, якщо ви це зробили одразу після прояву перших ознак головного болю.

Холодний компрес

Впоратися із поганим самопочуттям через головний біль може допомогти холодний компрес, який треба тримати 10-15 хвилин. Прикладайте його до шиї та скронь, щоб звузити кровоносні судини. Як наслідок, вам стане краще.

Пам’ятайте, що не варто прикладати лід до голови. Його треба попередньо загорнути в рушник або іншу щільну тканину. Адже ваш організм може відреагувати спазмами та ще сильнішими болями.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦