До Нового року може змінитися ситуація на фронті, а росія може посилити ракетні обстріли України.

Чого очікувати українцям у 2024 році, розповіли військові аналітики Петро Черник та Олег Жданов у коментарі ТСН.ua.

Раніше ми писали, які ракети можуть допомогти звільнити Крим та стати жахом для Росії.

Як зміниться ситуація на фронті до Нового року

Війна росії проти України

Полковник ЗСУ Петро Черник розповів, що перед українськими військовими стоять три стратегічні завдання:

  1. Обвалити південний плацдарм окупантів. Для цього потрібно взяти так звану “лінію Суровікіна” на Запорізькому напрямку, вийти до північного Приазов’я та знищити сухопутний коридор до Криму.
  2. Втримати Авдіївку, оскільки це ворота до всієї Донецької області.
  3. Оперативне оточення Бахмуту стане колосальним кроком вперед для Сил оборони України.

За словами військового експерта Олега Жданова, в осінньо-зимовий період спричинить уповільнення активних бойових дій на Донбасі. Зараз перед українськими військовими стоїть головне завдання – втримати позиції, окрім деокупації захоплених земель. На окремих напрямках можливе продовження наступальних операцій за наявності потрібної зброї.

Проте Валерій Залужний попереджав, що зараз Україна має на меті вражати логістику ворога та готувати до наступного наступу.

Чи будуть відключення світла через ракетні удари по Україні

Коли закінчиться війна в Україні

Минулого року росія сильно пошкодила енергетичну інфраструктуру України через масовані ракетні удари, внаслідок чого українці залишилися без тепла і світла.

За словами Жданова, окупанти вичікують погіршення погодніх умов та накопичує ракети. Після цього вони можуть завдавати ударів.

У ГУР кажуть, що росіяни вже накопичили 870 високоточних ракет, які можуть летіти на понад 350 км. Це Х-47М2 “Кинжал”, “Іскандер”, Х-101, Х-555 і 3М-14 “Калібр”.

Петро Черник вважає, що РФ хоче залишити українців без світла і тепла, що він тиснув на керівництво держави. Але цього не буде. Він нагадав про минулорічний рекорд: у грудні окупанти випустили по Україні 236 ракет тільки за один місяць.

Війна в Україні може закінчитися 2024 року

війна в Україні

Петро Черник вважає, що активна фаза війни справді може закінчитися наступного року. Але насправді війна з росією закінчиться тільки після розпаду РФ, оскільки через 10-30 років росіяни знову захочуть захопити частину української території та почати нові військові дії.

За його словами, перемога України можлива, якщо ЗСУ відіб’ють території станом на 24 лютого 2022 року. Але наша країни не буде кидати військових у бій, як це робить РФ як в Бахмуті, так і Авдіївці. Стиснути лінію розмежування можуть допомогти вибори у США, оскільки Джо Байдену потрібні позитивні результати.

Олег Жданов вважає, що війна в Україні може закінчитися всередині 2024 року. Цьому посприяє небажання Заходу затягувати війну. Вони дійсно допомагатимуть Україні стільки, скільки потрібно, але важливо, в якому контексті вона буде закінчення.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦