Президент РФ владімір путін підписав закон про скасування заборони на ядерні випробування. Раніше таке ж рішення підтримали російські депутати Держдуми РФ.

Документ оприлюднили на Офіційному сайті правової інформації РФ, пише ТСН.ua.

Раніше ми писали, що Рогозін хоче вдарити по Києву космічною ракетою.

Коли набуває чинності підписаний путіним закон

Володимир Путін

Закон про скасування ратифікації договору про заборону ядерних випробувань, який підписав путін, набуває чинності від моменту офіційного опублікування.

Що означає підписання закону

путін про ядерні випробування

У 1996 році Генасамблея ООН ухвалила договір про всеосяжну заборону ядерних випробувань. Цей документ ратифікувала низка країн, серед яких і росія. Проте США та Китай – відмовилися від підтримання ще у ті роки. Саме цю причину росія подала як головне виправдання для скасування ратифікації.

У жовтня спікер Держдуми РФ В’ячеслав Володін оголосив, що нижня палата російського парламенту буде розглядати відмову від ратифікації договору.

18 жовтня – Держдума РФ ухвалила рішення про скасування, 25 жовтня – документ підтримала Рада Федерації.

Як відреагувала Україна на таке рішення РФ

МЗС України

МЗС України засудила такий крок РФ і назвала його черговою провокацією, яка має на меті посилення ядерного шантажу.

На офіційному сайті дипвідомства зазначили, що скасування заборони є частиною тих подій, що відбуваються в РФ впродовж останніх років. Росія уже спровокувала небезпечний дисбаланс у глобальній архітектурі ядерної зброї.

Українські дипломати наголосили на безвідповідальній поведінці РФ – країни, яка має один з найбільших ядерних потенціалів у світі. Така дії країни-окупантки ставлять під загрозу стабільність та безпеку в усьому світі.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦