Bild дізнався про секретні плани Рогозіна та Путіна щодо нової атаки по Україні

Німецьке видання BILD опублікувало аудіорозмову за участі ексглави Роскосмосу Дмитра Рогозіна, який говорив про “неймовірний план атаки з Росії” – начинити вибухівкою космічну ракету та вдарити нею по Києву.

Мегаатака на Київ

На аудіозаписі Рогозін обговорює таку ідею з гендиректором ракетно-космічного центру «Прогрес» Дмитром Барановим. Зокрема, Рогозів планував модифікувати цивільну ракету-носій «Союз», щоб вона не досягла орбіти та впала на одне великих міст в Україні, бажано на Київ.

Баранов відповів, що на підготовку задуманого знадобиться приблизно пів року. Він запевнив Рогозіна, що ракета, яку можна було запустити для таких цілей, “вже готова”. Він вважає, що вона могла б мати на борту до 9 тонн вибухівки.

Деталі розмови Рогозіна та Баранова

Рогозін: Це можливо (запускати Фаби з космодромів)?

Баранов: … Це надзвуковий вхід в атмосферу і існуючі важкі ФАБи не працюють, вони починають перегріватися… Питання, щоб те, що закидалося, долітало до землі, не згоряло. Там швидкість понад 6 км на секунду. Це практично космічна швидкість. Це як «Союз-ТМА» повертається. Така сама херня.

Рогозін: Іграшки МІТа (Московського інституту теплотехніки) цілком можуть підійти … Маса, яка доставляється до точки яка? Скільки тонн? І скільки часу піде на підготовку всієї цієї херні…? Я просто сьогодні зустрічаюся з людиною, яка побачить нашого великого та жахливого через три дні.
Баранов: Зі Східного — 7,5 тонн, з Півночі — 10. Для страховки тонну відняти. Стандартна адаптація – 6-9 місяців… Ми просто не розуміємо, що робити. Верхівка (ракети-носія), кінець як має виглядати?

Рогозін: Переговорив із Вайно. Він зацікавився. Попросив у понеділок представити папір, доповість начальнику щодо цього… Папір я передав, він 14-го буде у Верховного…

Рогозін розповів, що обговорив задум із главою адміністрації президента Антоном Вайно, якого подібна ідея зацікавила. Він сказав, що про це доповіли президенту Росії Володимиру Путіну ще 16 січня, однак чи погодився він на реалізацію мегаудару – невідомо.

Небезпека для самої Росії

Сторони під час розмови розглянули й проблемі моменти. Один з них – вибухівка може здетонувати при виході ракети в атмосферу.

Ще одна небезпека – ракета може впасти й на саму Росію, бо похибка удару становить 50–100 км.

Що кажуть експерти

Колишній радник голови Державного космічного агентства України Андрій Колесник зауважив: використання космічних ракет для ударів технологічно відпрацьовані.

“Це не є складністю. Але це все стосувалось ядерних боєголовок, які мають свій принцип застосування”, – додав він.

Колесник каже, що космічна ракета здатна нести потужний заряд. Однак, сказав він, приклад, наведений у розмові Рогозіна та Баранова, “є фантастичним”.

“Я вважаю це російською ІПСО, запланованим зливом з метою залякати, з метою підняти ставки у війні, спонукати світову спільноту завершувати війну в Україні на умовах Росії”, – додав він.

Експерт закликав скептично ставитися до подібних інформаційних вкидів.

Нагадаємо, попри санкції, російський виробник Кинжалів отримує деталі до ракет з Європи.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦