ФСБ навмисно спровокувала радикальних ісламістів

У неділю ввечері, 29 жовтня, аеропорт Махачкали атакували жителі Дагестану. Вони увірвалися на летовище у пошуках євреїв з Ізраїлю. Інцидент супроводжувався погромами. Постраждало понад 20 людей, аеропорт був розгромлений.

Звісти про ці так звані “єврейські погроми” швидко розповсюдилися. Важко відкинути теорію, що за цими подіями можуть стояти співробітники Федеральної служби безпеки Росії (ФСБ). На цьому акцентував російський журналіст та правозахисник Марк Фейгін в інтерв’ю для видання “Фокус”.

За словами Фейгіна, учасники “погрому” в Махачкалі поводилися, як члени салафітського угрупування, яке завжди було вороже налаштоване до євреїв та Ізраїлю, а також підозрювалися у нелояльності до кремлівського режиму. І ці радикали були, здається, навмисно спровоковані на виступи з метою їх виявлення та припинення.

Читайте також: Єврейські погроми в Росії: влада Дагестану звинуватила бандерівців

Салафізм є радикальною течією ісламу, він вчить мусульман очистити іслам від будь-яких нововведень та закордонного впливу, живучи в повному відповідності до вимог Корану і шаріату.

Правозахисник зауважив, що учасники цих подій не лише змогли надолужити шлях до аеропорту, але також здійснили вторгнення на злітну смугу, і при цьому ніхто не зупинив їх.

Здивування Фейгіна викликає той факт, що зазвичай для придушення подібних бунтів в Російській Федерації залучають Росгвардію та навіть армію, однак цього разу подіям не було надана адекватна реакція.

“Думаю, всіх учасників заворушень визначили та продовжать припиняти. Вони вибрали шлях боротьби з салафітським підпіллям, яке становить загрозу для Кавказу і Дагестану”, – підсумував Марк Фейгін.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦