Дмитро Кухарчук вважає, що суспільство неадекватно сприймає ситуацію

Комбат третьої окремої штурмової бригади ЗСУ Дмитро Кухарчук вважає, що станом на сьогодні Україна стратегічно програє війну через розслаблення і неадекватне сприйняття ситуації суспільством.

Про це він заявив в інтерв’ю українській журналістці Яніні Соколовій.

На початку війни – готовність, зараз – розслаблення

Комбат нагадав, що на початку повномасштабного вторгнення вся країна прокинулася і була готова захищатися від ворога.

“Люди були готові до всього, вони були готові йти в окопи. У нас була величезна кількість добровольців, які хотіли воювати”, – сказав Кухарчук.

На думку комбата, ситуація кардинально змінилася після “Київської кампанії” й вигнання окупантів з-під столиці.

Війна в принципі переможна

“Одразу після цього я помітив, що у ЗМІ масово почали з’являтися тези, що ми воюємо з бомжами, що російська армія воювати не вміє, що перемога буде через тиждень-два, максимум місяць. Що спочатку навесні, потім влітку, потім восени, потім взимку, не уточнюючи, коли саме взимку, ми зайдемо до Криму. Що війна в принципі переможна”, – зазначив Кухарчук.

Стався злам реальності

Він наголосив, що не вірить, що ми воюємо з “дегенератами”, бо якби Україна справді воювала з “дегенератами”, то вже давно перемогла їх.

“У нас стався злом бачення реальності. Складається враження, що всі одягли якісь окуляри. А в Росії переломний момент не відбувся. Вони почали розуміти, що війна не дасться їм просто, зрозуміли, що воювати доведеться довго”, – вважає Кухарчук.

Читайте також: Що Росія зробить з Україною у разі перемоги: прогноз експерта

Росія стає сильнішою

За словами комбата, головна різниця полягає у тому, що в Україні – демократичне суспільство. А Росії наплювати на думку своїх громадян. Тому росіян ніхто не питає, хочуть вони воювати чи ні.

“Тому вони з кожним днем стають сильнішими, а ми програємо. У них ці процеси відбуваються, у них готовність суспільства набагато вища, ніж готовність нашого суспільства. І коли вони говорять про ядерну бомбу, війну всіх на всіх, мені чомусь здається, що вони готові до цих процесів”, – додав Кухарчук.

Всі українці мають воювати

Він наголосив, що воювати мають усі українці, або принаймні бути готовими до цього.

“Я не можу сказати, що ми програємо війну. Але я можу сказати, що ми стратегічно програємо. І якщо ми будемо так далі жити, то ми взагалі програємо”, – підсумував Кухарчук.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦