Люди звикли виставляти себе у соцмережах у кращому світлі, намагаючись подати ідеальну картинку.

Наші стрічки заполонили ідеальні фото та відео, щасливі сім’ї та надзвичайно чесні діти. Про п’ять речей, які люди оманливо показують у соцмережах, розповів OBOZ.UA.

Раніше психологи пояснили тенденцію самогубств серед дітей.

Створення ідеального життя

Соцмережі

Найчастіше користувачі соцмереж фальсифікують власний імідж та показують картинку ідеального життя. Вони демонструють тільки найцікавіші та найбільш яскраві моменти життя. Так люди створюють враження, що вони щасливі, а у них все чудово. Варто пам’ятати, що кожна людина може зіштовхнутися з проблеми та викликами, які постають перед нею.

Гонитва за лайками та схваленням

Телефон - інстаграм

Не варто гнатися за лайками та схваленням від аудиторії та людей, яких ви навіть можете не знати. Важливо розуміти власну цінність, яку не визначає кількість вподобань допису чи коментарів.

Не шукайте зовнішнього визнання, а краще займіться саморозвитком, сприйняттям себе та розвитком справжніх соціальних зв’язків. Не переоцінюйте віртуальну популярність.

Порівняння себе з іншими

Соціальні мережі

Люди часто брешуть у соцмережах про ще одну річ – порівняльну поведінку. Дуже легко опинитися у пастці заздрощів та невпевненості у собі. Ви починаєте постійно порівнювати власне життя з життям відомих блогерів, успішних підприємців тощо. Утім, у кожної людини – унікальний шлях, тому варто зосередитися на власній подорожі.

Кібербулінг та поширення негативу

Соцмережі

У соцмережах люди часто поширюють негативні коментарі та стають учасниками кібербулінгу. Не варто піддаватися такій шкідливій поведінці, краще підтримувати інших та бути добрим, ввічливим.

Фальш та ідеалізація себе

Користувачі соцмереж піддаються тиску та показують ідеалізовану версію себе. Проте головним має залишатися ваша ідентичність, що й стане ключем до успіху. Не соромтеся показувати вразливі місця, халепи та не тільки ідеальні сніданки за кавою та круасанами. Люди одразу помітять, що ви несправжні.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦