Сили оборони можуть застосовувати ракети ATACMS виключно в Україні

Речник Пентагону підтвердив умови постачання ракет ATACMS Україні та назвав гарантії їхнього використання.

Міністерство оборони Сполучених Штатів Америки заявило, що Українські Сили оборони мають право використовувати ракети ATACMS лише на території України. Про це повідомив речник Пентагону Патрік Райдер під час брифінгу.

ATACMS в Україні

Зазначено, що постачання далекобійних ракет ATACMS Україні було підкріплено гарантіями зі сторони української влади, що ці ракети не будуть використовуватися для ударів по території Росії.

“Я не можу вдаватися в деталі щодо кількості ATACMS, які ми надали, але, як і всі інші системи та обладнання, яке ми надали Україні, це з гарантіями що це буде використано в межах суверенної України для повернення та захисту суверенної української території”, – заявив Патрік Райдер.

Він підкреслив, що Пентагон продовжуватиме консультації з Україною та іншими країнами-партнерами, щоб забезпечити, що ЗСУ мають необхідні ресурси для відстоювання від атак Росії.

Ефективність зброї зі США

Ракети ATACMS, які Україна недавно отримала, призначені для знищення вертолітних майданчиків та перекривання шляхів постачання. Проте їх ефективність в знищенні найбільш захищених бойових машин та танків обмежена.

Як повідомлялося раніше, ЗСУ вдарили по гелікоптерах окупантів та обладнанню аеродромів біля Луганська та Бердянська за допомогою американських ракет ATACMS. Президент України Володимир Зеленський підтвердив використання цих ракет в Україні.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦