Російські підприємства зіткнулися з новою проблемою – нестача комплектуючих для виготовлення зброї.

Також РФ має занадто малі запаси гуми для виготовлення гуми для техніки, яку планували використовувати на війні проти України. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Раніше ми писали, що у США обіцяють проблеми для російської армії взимку.

У Росії не вистачає матеріалів для виготовлення зброї

Виготовлення техніки та зброї в РФ

Аналітики ISW зауважили, що оборонно-промисловий комплекс РФ все частіше має дефіцит комплектуючих для виготовлення озброєння. Причиною цього є проблеми з поставками.

За словами представника ГУР Міноборони України Андрія Юсова, росія має можливість виготовляти за місяць тільки десятки крилатих ракет типу “Калібр” і ще менше “Іскандерів”.

Росія не може поповнити свої військові запаси до рівня 2022 року, поки було не розпочато російське повномасштабне вторгнення.

Чого окупантам не вистачає для виробництва озброєння

Оптичні приціли для РФ

Країна-окупантка має серйозні проблеми з отриманням сучасного оптичного обладнання, чіпів, електроніки. Попри те, що РФ отримує цей товар завдяки контрабандним постачанням та “сірому імпорту”, але це не може покрити всі потреби військово-оборонного комплексу.

Російські джерела вказують на дефіцит гуми, тому зараз окупанти також мають проблеми із заміною шин для військової техніки, яку РФ використовує на території України. Оскільки коліс не вистачає, то російські солдати матимуть проблеми з пересуванням власної техніки після зміни погоди та приходу сезону дощів.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦