У Португалії під час футбольного матчу п’ятого дивізіону сталося надзвичайно рідкісне футбольне явище – арбітр показав гравцеві білу картку.

Свідками видовища стали вболівальники, а відео дуже швидко завірусилося в інтернеті. Про це пише OBOZREVATEL.

Раніше ми розповідали, що футболіст Шахтаря раптово зник після матчу Юнацької ліги УЄФА.

Рефері здивував білою карткою на футбольному полі

Захисник травмувався під час контратаки, але нападник вирішив не обігрувати спокійно один в один голкіпера та забити гол. Форвард несподівано вибив м’яч в аут, щоб лікарський персонал зміг допомогти іншому футболісту. За це арбітр показав білу картку нападнику.

Після цього форвард повернувся до травмованого гравця команди, який опинився на траві, щоб допомогти тому добратися за межі поля.

Біла картка у футболі

Як відреагували вболівальники на дії форварда

Вболівальники сильно здивувалися, але цей вчинок футболіста їх сильно вразив. Вони вітали форварда гучними оваціями.

Рефері показав білу картку

За що футболіст може отримати білу картку

Біла картка вручається за чесну гру та спортивну майстерність. Завдяки цьому команда, гравці та вболівальники можуть побачити спортивну етику. Її ініціювала португальська комісія з етики у спорті, а Федерація футболу Португалії підтримала це рішення.

Така ситуація трапилася вдруге в історії. Вперше це було на жіночому матчі у січні між лісабонським “Спортингом” та “Бенфікою”. Тоді головна арбітриня Катаріна Кампуш нагородила медичні бригади обох команд.

Катаріна Кампуш показала білу картку

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦